Robot Patronla Çalışmak Daha Mutlu Ediyor

Robot Patronla Çalışmak Daha Mutlu Ediyor

İşçileri fazladan meşgul eden basit işleri makinelerin yapmaya başladığı otomasyon sistemine birçok büyük şirket uzun süredir giriş yaptı. Bilgisayar kontrolünde bulunan makinelerin üst düzey pozisyonlarda bulunduğu şirketler ise, diğer şirketlere göre daha verimli çalışanlara sahip. 
MIT'in son yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre, robotların daha fazla inisiyatif aldığı iş yerinde çalışanların çok daha huzurlu ve verimli olduğu ortaya çıktı. Bilgisayar kontrolünde olan cihazlar iş yükünü hafiflettiği için çalışanların daha verimli iş hayatına sahip olduğu belirtildi. Kısacası robotlar ne kadar fazla sorumluluk alırsa verimlilikte doğru orantılı olarak artıyor.
MIT, iki çalışan ve robottan oluşan üç farklı senaryolu bir çalışma gerçekleştirdi. İlk senaryoya göre bir insan diğer ikisini yönetecek, ikincisinde robot diğer iki çalışan insanı yönetecek, üçüncüsünde de herkes işini bireysel olarak yapacak. Çıkan sonuçta en etkili çalışmanın ikincisi; yani robotun ipleri eline aldığı senaryo oldu. İnsanlar, robotun tercihlerinin daha doğru olduğu ve dolayısıyla daha verimli çalıştıklarını belirtti.
Projeyi başlatan kişi olan Matthew Gombolay, insanların sürekli plan üreterek kafa patlatması yerine bunu robotların yapmasının daha sonuç odaklı olduğunu belirtti. Gombalay, işlerin ters gitmesi durumunda farklı algoritmalar üreterek, yapılacak olan işin şansa bırakılmayacağını açıkladı. Bu şekilde çalışanların üzerindeki stres ortadan kaldırılarak daha mutlu ve verimli çalışanlar çıkacağını belirtti. (biz de olsa robotlara neler yaptırırdık neler)




SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder